Podcast: Lyden af Bøgen
Er nationalsangen, "der er et yndigt land", skrevet på Langeland? Eller er det en skrøne, som de lokale viderebringer? Lyt til "Lyden af Langeland og få svaret.
Langeland har altid været fuld af gode historier. En del af dem er der nu blevet sat strøm til, og der kommer hele tiden flere til.
Tag headsettet på og lade lyden fører dig ud i den langelandske natur.
#Lyden af Langeland er et nyt podcast univers der giver dig en unik mulighed for at opleve eller genopleve Langeland på en helt ny måde. Vi skal sammen ud i naturen, ud til attraktionerne og stederne som rummer de gode fortællinger. Vi håber du vil følge med os - tag "Lyden af Langeland" med i øerne når du besøger attraktionerne, så kan vi sammen stille skarp på det der gør stederne helt særlige.
Grib kompasset og tag familien (fra 8 år) med på en app-baseret lydvandring om H.C. Ørsted - gennem 4 verdenshjørner, 117 strømforsøg og 1 luftskib.
Lyt til Kunsten er sat i verden for at fortælle de gode historier, der gemmer sig i kunsten i det offentlige rum på Fyn. Lyt til Kunsten er skabt af lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen. Her kan du høre de langelandske værker som Helle og Sara har udvalgt. De er inddelt i tre overordnet kategorier - Kunsttårn, værker i Tickon, værker i Rudkøbing og et værk i Bagenkop.
Projektet er støttet af Kulturregion Fyn og Øernes Kunstfond.
Mange berømte, danske forfattere har lige fra guldaldertiden og til dag haft tilknytning til Langeland. Forfatterne er blevet inspireret af naturen, historien, traditionerne og livet på øen.
Nogle har boet på Langeland. Andre er kommet til Langeland på besøg, igen og igen.
Udforsk fortidsminder og skjulte fortællinger på Langeland. Besøg imponerende stendysser, jættestuer eller den forsvundne by i naturskønne omgivelser.
En helt særlig lydoplevelse i Det Sydfynske Øhav er det usynlige teater skabt af BaggårdTeatret.
4 verdenshjørner, 117 strømforsøg og 1 luftskib. Stærke naturkræfter og en sitrende idé om elektricitet er på spil, når du og H. C. Ørsted tager på en eventyrlig og sanselig jagt efter store opdagelser på Langeland. Den app-baserede forestilling er skabt til alle fra 8 år.
I Rudkøbing møder du den 12-årige H.C Ørsted på sin sidste skoledag hos parykmageren. Det viser sig at være en skæbnesvanger dag for Ørsted, og han skal tage et valg om at drage ud i verden, bestå nogle prøvelser og gøre en stor opdagelse. Herefter er der op til publikum selv at bestemme, hvad der sker. Om man vil følge historien nordpå eller tage mod syd.
”Litteraturen i landskabet” sætter fokus på tre udvalgte forfattere med tilknytning til Langeland: Frank Jæger, Vagn Lundbye og Merete Pryds Helle.
Til hver af de tre forfatter er der tilknyttet gåtur. Du vælger selv, om du vil lytte til fortællingerne, der er knyttet til den specifikke forfatter, i ét stræk. Eller om du vil høre podcasten, mens du går turen i forfatterens fodspor.
LYDEN AF LANGELAND er et podcast-univers, der giver dig en unik mulighed for at opleve eller genopleve Langeland på en helt ny måde. Vi skal sammen ud i naturen, ud til attraktionerne og stederne som rummer de gode fortællinger. Vi håber du vil følge med os - tag LYDEN AF LANGELAND med i ørerne når du besøger attraktionerne, så kan vi sammen stille skarpt på det der gør stederne helt særlige.
Lyt til Kunsten er sat i verden for at fortælle de gode historier, der gemmer sig i kunsten i det offentlige rum og er skabt af lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen.
Her kan du høre de langelandske værker som Helle og Sara har udvalgt. De er inddelt i fire overordnede kategorier - Kunsttårnene, værker i Tickon, værker i Rudkøbing og et værk i Bagenkop.
Vi har været på udforskning i det langelandske kunstnerliv for at finde ud af, hvem øens kunstnere og kunsthåndværkere er og om det betyder noget for deres kunstneriske virke, at de er landet netop her. Serien består af 9 episoder.
Podcasten er blevet til med støtte fra Øernes Kunstfond